cr_internal_db_error after few hours

General discussion about Life is Feudal MMO and Life is Feudal: Your Own, The main section and backbone of the forums.

Funky
Alpha Tester
 
Posts: 4
Joined: 05 Mar 2014, 18:54

cr_internal_db_error after few hours

Post by Funky » 16 Oct 2014, 14:17

Hi all,
I'm using a dedicated server runing on Debian, which I have set accordingly with the how to's and videos found here and there.

Just wondering if some one has an idea ... :

The server starts fine, I can make a char and log in. I can play, everything goes fine, I can harvest everything, all fine.

After few hours (maybe related to the day cycle), issues start to appears with this in game message :
"You can't do it. That item doesn't exist." when trying to get a branch, or bark, or plant fibre. Almost every gather action reply this error.

In the server folder\logs\ :
Code: Select all
ERRR 2014-10-16 13:00:08.412 {00} <NOSCOPE> DB error #1305: FUNCTION f_addForestPatch does not exist. Query: select f_addForestPatch(442,2,116102892,NULL/*0*/,NULL/*0*/,1,NULL/*0*/)
WARN 2014-10-16 13:00:08.412 {00} <NOSCOPE> DB::RS(1 ms) select f_addForestPatch(442,2,116102892,NULL/*0*/,NULL/*0*/,1,NULL/*0*/)
ERRR 2014-10-16 13:00:08.412 {00} <NOSCOPE> cmdb_addForestPatch() - DB error
ERRR 2014-10-16 13:00:08.413 {00} <NOSCOPE> cmdb_updateForestItemHealth() - can't create forest change
ERRR 2014-10-16 13:00:08.413 {00} <NOSCOPE> ForestData::updateItem() - can't update tree in db
WARN 2014-10-16 13:00:08.413 {00} <NOSCOPE> ForestData::_updateItemsHealth() - can't update item health at geoid 116102892
ERRR 2014-10-16 13:00:08.413 {00} <NOSCOPE> DB error #1305: FUNCTION f_addForestPatch does not exist. Query: select f_addForestPatch(442,2,115980738,NULL/*0*/,NULL/*0*/,1,NULL/*0*/)
WARN 2014-10-16 13:00:08.414 {00} <NOSCOPE> DB::RS(0 ms) select f_addForestPatch(442,2,115980738,NULL/*0*/,NULL/*0*/,1,NULL/*0*/)
ERRR 2014-10-16 13:00:08.414 {00} <NOSCOPE> cmdb_addForestPatch() - DB error

And so on ...

It seems that my db finally goes corrupted cause i'm facing the "cr_internal_db_error" some hours after the server started.

I have obviously tried to DROP DATABASE, make a new one, and import the .sql with the same results.

I went one step before, and deleted my database from Windows, made a new one (utf8 general ci), and sent (in one go) the content of new.sql. Still same results.
Done again from this step but added the content of patch.sql, after I did the new.sql, even if I have no errors during this step, the end result is the same ...

Here is another error found in my log file which could be related :
ERRR 2014-10-16 11:00:09.605 {00} <NOSCOPE> DB error #1305: FUNCTION f_createForestItem does not exist. Query: SELECT f_createForestItem(116075986,0,8,0,2.000000)
WARN 2014-10-16 11:00:09.606 {00} <NOSCOPE> DB::RS(0 ms) SELECT f_createForestItem(116075986,0,8,0,2.000000)
ERRR 2014-10-16 11:00:09.606 {00} <NOSCOPE> cmdb_addForestItem() - DB error
ERRR 2014-10-16 11:00:09.606 {00} <NOSCOPE> ForestData::addItem() - can't add tree in db
WARN 2014-10-16 11:00:09.606 {00} <NOSCOPE> ForestData::_addItems() - can't add tree at geoid=116075986


I can find both of this functions in the new.sql, which should mean that they are added to my db.

I'm a bit out of ideas actually ... So if anyone has a track, an idea, please just let me know so I can investigate :)

If any guy from the staff wants the full log files, just ask.

Thanks in advance !
F.

Edit : This is the command I use when dumping my db from windows
Code: Select all
mysqldump --routines -u root -p "lif_1" > "lifdu
mp.sql"


Kakusha
 
Posts: 9
Joined: 29 Sep 2014, 03:19

Re: cr_internal_db_error after few hours

Post by Kakusha » 17 Oct 2014, 00:18

It should be dealt with utf8_unicode_ci, at least.
Sorry if you already know this.


Funky
Alpha Tester
 
Posts: 4
Joined: 05 Mar 2014, 18:54

Re: cr_internal_db_error after few hours

Post by Funky » 17 Oct 2014, 10:04

Kakusha wrote:It should be dealt with utf8_unicode_ci, at least.


Thanks for the reply :)
When created my database with Windows, I select utf8_general_ci.

As well as when I create it in my linux :
Code: Select all
CREATE DATABASE `mydb` CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;


I will try to play a bit with this setting, just in case.
Otherwise, would you mind to share your dump ? So I can test it and see if results are the same ...


Thanks in advance all,

F.


Notimpyet
 
Posts: 1
Joined: 25 Oct 2014, 11:56

Re: cr_internal_db_error after few hours

Post by Notimpyet » 25 Oct 2014, 15:45

Hey Funky,

i have the same problem on debian.

Did you solve that issue somehow?

Kind regards

not.implemented.yet


Daela
 
Posts: 1
Joined: 30 Sep 2014, 01:39

Re: cr_internal_db_error after few hours

Post by Daela » 27 Oct 2014, 01:53

I have the same issue. Any luck on this?

User avatar
Nuruti
 
Posts: 13
Joined: 07 Oct 2014, 08:26

Re: cr_internal_db_error after few hours

Post by Nuruti » 05 Nov 2014, 14:39

same error here

have you got a solution for the error?


Eromer
 
Posts: 1
Joined: 19 Dec 2014, 08:22

Re: cr_internal_db_error after few hours

Post by Eromer » 21 Dec 2014, 13:08

Hey there,

i have the same error on Ubuntu 12.04.5 LTS and Wine Version 1.4

Did you solve that issue somehow?

Greetings


valirius
Alpha Tester
 
Posts: 80
Joined: 28 Nov 2011, 11:20
Location: Time-paradox.net

Re: cr_internal_db_error after few hours

Post by valirius » 22 Dec 2014, 17:04

The solution is very simple.
Create a new world, it creates a table by default. Then the database importing data from the old world. And it works.
ImageYou are entering    Time ParadoxImage

User avatar
Papa_Rimskiy
 
Posts: 3
Joined: 01 Jan 2015, 07:46

Re: cr_internal_db_error after few hours

Post by Papa_Rimskiy » 01 Jan 2015, 07:51

Excuse me, but how to create a new world? :pardon:


valirius
Alpha Tester
 
Posts: 80
Joined: 28 Nov 2011, 11:20
Location: Time-paradox.net

Re: cr_internal_db_error after few hours

Post by valirius » 08 Jan 2015, 14:37

1. copy in config folder world_1.xml to world_2.xml and change <id>1</id> to <id>2</id>.
2. Create blank DB "lif_2" name (without "")
3. start server "ddctd_cm_yo_server.exe -worldID 2"

after the launch of this table is filled with data. After that, you can transfer the import \ export any data in it w\o errors.
ImageYou are entering    Time ParadoxImage


Zaarjin
 
Posts: 3
Joined: 06 Apr 2015, 18:39

Re: cr_internal_db_error after few hours

Post by Zaarjin » 08 Apr 2015, 20:29

Hi there,

I have the same issue after a few hours. It seems that the server does not use lif_1 database by default and all the procedures calls fail.

Did you find another solution than recreating a world and copying over the data?
It's a bit tedious to that every day.

I'm also on debian.

Thanks!


Zaarjin
 
Posts: 3
Joined: 06 Apr 2015, 18:39

Re: cr_internal_db_error after few hours

Post by Zaarjin » 08 Apr 2015, 22:23

By the way, I tried to create a new world (2), and then copy the content of my old server without any success.

The new world created a new fresh lif_2 database and it launched correctly. I could log in with no errors.

Then I turned it off, and copied the content of lif_1 into lif_2 (just the content with only replace commands).

When I restarted the world 2, there were no errors until I tried to log in. I still got the same error: DB error #1046: No database selected. Query: CALL p_yo_check_steam_accout_exists.


Parkingmeter
 
Posts: 1
Joined: 02 Jun 2015, 03:16

Re: cr_internal_db_error after few hours

Post by Parkingmeter » 02 Jun 2015, 03:23

Has anyone solved this issue?

I get the error:
Code: Select all
DB error #1046: No database selected. Query: UPDATE `claims` SET SupportPoints=34623 WHERE ID=2;


Approximately 5 minutes after the last player logs out, consistently.

Restarting the LiF:YO dedicated server solves the issue, but is a huge pain.

Copying data between worlds does not fix the issue for me.


Marilynmongo13
 
Posts: 3
Joined: 09 Jun 2015, 10:57

Re: cr_internal_db_error after few hours

Post by Marilynmongo13 » 09 Jun 2015, 16:05

i have this problem with a local server of my SP created world... so what can i do to fix this... i dont wanna setup a dedicated server so how can i fix my broken database, or set it back to a running point... and what exactly are the files from the database... is it every IDB file in the mariadb folders? i dont know anything about databases but maybe when i know which file it is a friend can help me... its the 3rd time i have this problem, and this time i dont start from the ground to do everything its just annoying if there is no fix then i will uninstall it and be done with the game

User avatar
Azzerhoden
Alpha Tester
 
Posts: 1623
Joined: 08 May 2014, 17:44

Re: cr_internal_db_error after few hours

Post by Azzerhoden » 09 Jun 2015, 18:24

Perhaps this should be posted in the feedback section?
| - Alpha Tester and Zealous Believer
Image

Kingdom of Hyperion founding Duchy - A practical RP Community est. 1999 - Apply Today!


Kisa
 
Posts: 22
Joined: 01 Dec 2015, 17:02

Re: cr_internal_db_error after few hours

Post by Kisa » 25 Mar 2016, 19:04

I'll give you idea of problem - try to create WorldID 2 when you started already WorldID 1. Port is 28000...no way to change it through ....xml!
Maybe I'm wrong, but hope you'll give me answer on it...

P.S.:
Started through Wine on Cent OS 6.6 32bit (specially for LiF). :evil:

Return to General Discussion

cron