Heraldrik Bugged?

General discussion about Life is Feudal MMO and Life is Feudal: Your Own, The main section and backbone of the forums.

Aiyo
 
Posts: 1
Joined: 29 Apr 2016, 17:56

Heraldrik Bugged?

Post by Aiyo » 29 Apr 2016, 18:01

Hello everyone. I have the following Bug: The New Heraldrik Feature wont add a Symbol. Changing Colours works but when you try to at a Symbol it says in System Chat: Internal Error. Something may be wrong....

I am the only one with a server where it doesnt work?


Halvdal
 
Posts: 109
Joined: 20 Jan 2016, 13:36

Re: Heraldrik Bugged?

Post by Halvdal » 29 Apr 2016, 19:43

Same here. No one can change it. :(


MacDante
 
Posts: 95
Joined: 12 May 2015, 10:08

Re: Heraldrik Bugged?

Post by MacDante » 29 Apr 2016, 20:33

DO you Use BasilMod or something...


Halvdal
 
Posts: 109
Joined: 20 Jan 2016, 13:36

Re: Heraldrik Bugged?

Post by Halvdal » 29 Apr 2016, 22:48

We use BasilMod on our server but just a few member use it on there client. BasilMod works as it should. Without Heraldrik Mod.

Update: On testserver doesn't work at all. did make an clean install for server and client without mods. if you press the save button nothing happens.

the only thing that happens is that you got the message Internal Error: Something seems wrong :cry:


Alakar
Beta Tester
 
Posts: 203
Joined: 23 Jan 2015, 07:39

Re: Heraldrik Bugged?

Post by Alakar » 30 Apr 2016, 04:56

MacDante wrote:DO you Use BasilMod or something...


You know that would have nothing to do with heraldry right?

EDIT: Unless of course you manually edited some of the heraldry GUI files, etc. and synched them with the clients via Basilmod Pack

-Alakar


MacDante
 
Posts: 95
Joined: 12 May 2015, 10:08

Re: Heraldrik Bugged?

Post by MacDante » 30 Apr 2016, 05:39

@Alakar - i don't know... i try find solution and look for clues. I Use BasilMod and have this problem.


TheZar
 
Posts: 108
Joined: 20 Jan 2015, 01:50

Re: Heraldrik Bugged?

Post by TheZar » 30 Apr 2016, 07:14

This might be a silly question, did you turn the visibility on? For the symbol

User avatar
Cosimo
Zealous Believer
 
Posts: 142
Joined: 02 Jan 2016, 13:40

Re: Heraldrik Bugged?

Post by Cosimo » 30 Apr 2016, 07:22

What database type are you using? Utf8_ ?


MacDante
 
Posts: 95
Joined: 12 May 2015, 10:08

Re: Heraldrik Bugged?

Post by MacDante » 30 Apr 2016, 10:05

engine: innoDB
code: utf8_unicode_ci

one character can set heraldry symbol when don't use second symbol. When hi try use second symbol when hi save heraldry had info on System Chat: Internal Error.

But else player cant save heraldry in any option ;/


Arris
 
Posts: 12
Joined: 22 Feb 2015, 23:21

Re: Heraldrik Bugged?

Post by Arris » 30 Apr 2016, 14:04

Yup. In theory I have access to the heraldry panel, I can set it like here (2 symobols set, second one is the goblet on the right side):

http://images.akamai.steamusercontent.c ... 94915EBB3/

But, as you can see in System chat, when I click save (clicked twice here) I get "Internal error" message.

And once I close heraldry window and reopen it, second symbol is disabled. Also, as you can see it doesn't appear on Tabard.

http://images.akamai.steamusercontent.c ... BC3A2B140/
Image


TheZar
 
Posts: 108
Joined: 20 Jan 2015, 01:50

Re: Heraldrik Bugged?

Post by TheZar » 01 May 2016, 03:57

Are you in GM Mode? GM Mode can affect it from working properly, when i did mine i had to log a couple of times and reapply the symbols


Arris
 
Posts: 12
Joined: 22 Feb 2015, 23:21

Re: Heraldrik Bugged?

Post by Arris » 01 May 2016, 08:44

I wasn't in GM mode. No idea about other people in this thread.
Image


Halvdal
 
Posts: 109
Joined: 20 Jan 2016, 13:36

Re: Heraldrik Bugged?

Post by Halvdal » 01 May 2016, 12:14

No, no GM mode here. Would be nice if any Dev can say something about that. I think BasilMod is not the Problem.

Fresh Server and Client install doesn't make it work.

----------------------

Update:

Finally i got an error in my logs.

Spoiler


--------------------------------

Update:

Got it!

- Open your LiF DB with HeidiSQL
- Go to table heraldic_charges
- Change the standard coalliton to utf8_general_ci
Image
- do the same for the heraldries table

- start server and profit

:good:


Alakar
Beta Tester
 
Posts: 203
Joined: 23 Jan 2015, 07:39

Re: Heraldrik Bugged?

Post by Alakar » 01 May 2016, 13:31

Sounds like an issue with the sql server there. Maybe check the configuration of it?


MacDante
 
Posts: 95
Joined: 12 May 2015, 10:08

Re: Heraldrik Bugged?

Post by MacDante » 01 May 2016, 18:14

lol:

ERRR 2016-05-01 19:16:32.565 {} <> [98930] DB error #1305: PROCEDURE lif_9664.p_addHeraldry does not exist. Query: CALL p_addHeraldry(5,12,3, 1,1,7,'top_left','small', 0,0,0,'','');
WARN 2016-05-01 19:16:32.566 {} <> [98930] DB::mfRS(1 ms) CALL p_addHeraldry(5,12,3, 1,1,7,'top_left','small', 0,0,0,'','');
ERRR 2016-05-01 19:16:32.566 {} <> [98930] Heraldry::Info::saveToDb() - can't save heraldry to DB
ERRR 2016-05-01 19:16:32.566 {} <> [98930] CreateGuildHeraldryReqEvent::process() - can't create heraldry

check in logs. If Heraldric don'work on yours server and procedure does not exist. ENter to HEIDI and in query copy this and run:

Spoiler


if you change UTF you should back to old settings...

User avatar
Arrakis
 
Posts: 5475
Joined: 25 Oct 2013, 14:11
Location: Space

Re: Heraldrik Bugged?

Post by Arrakis » 16 May 2016, 11:49

Halvdal wrote:- Open your LiF DB with HeidiSQL
- Go to table heraldic_charges
- Change the standard coalliton to utf8_general_ci
http://abload.de/img/heraldrychargestabel3dsi4.jpg
- do the same for the heraldries table

Actually that is a bit inaccurate :crazy: What you need to do is:
- Shut down the server first
- Update DB by setting coallition to utf8_unicode_ci
- Restart the server

Note: In some cases DB collation is messed during DB exports done in Heidi and you have to change it manually.



Larainan
 
Posts: 83
Joined: 08 Sep 2015, 15:19

Re: Heraldrik Bugged?

Post by Larainan » 16 May 2016, 14:39

Halvdal, I am happy to see that the switch to utf8_general_ci worked for you. My server was installed that way from the get go and I always make sure imports are set that way as well. We still have that bug you describe on the server.

Some of our players have had success with fixing it by verifying their game files in steam on the client end but not all have been lucky.

Arrakis thanks for the comment I will try switching to Unicode first then the script above your message if that does not work.

I didn't look at the persons name that posted it before hitting reply but thanks very much for the information and the effort going through the files to find answers and making them public.

Though Heraldry is less of a concern than tanning tubs lol that keeps me pretty busy through the day, I am glad to see there are solutions and suggestions being put out there for everyone


Catherine
 
Posts: 31
Joined: 01 Mar 2016, 10:00

Re: Heraldrik Bugged?

Post by Catherine » 12 Oct 2016, 09:42

my database error since yesterday suddenly out of nothing:

ERRR 2016-10-12 10:34:28.426 {} <> [2665812] DB error #1267: Illegal mix of collations (utf8_unicode_ci,IMPLICIT) and (utf8_general_ci,IMPLICIT) for operation '='. Query: CALL p_addHeraldry(2,13,16, 1,1,1,'true_center','large', 0,0,0,'','');

WARN 2016-10-12 10:34:28.426 {} <> [2665812] DB::mfRS(0 ms) CALL p_addHeraldry(2,13,16, 1,1,1,'true_center','large', 0,0,0,'','');

ERRR 2016-10-12 10:34:28.426 {} <> [2665812] Heraldry::Info::saveToDb() - can't save heraldry to DB

ERRR 2016-10-12 10:34:28.427 {} <> [2665812] CreateGuildHeraldryReqEvent::process() - can't create heraldry

________________________________


i have checked everything but dont see whats going on.
the utf8_general_ci is exacly how it supose to be.
Anyone an idea how to fix this?


(NVMD!!! FIXED IT!!!)
I didnt seen this message:
http://abload.de/img/heraldrychargestabel3dsi4.jpg

thx anyway!


Tlocsmokes
 
Posts: 2
Joined: 13 Jun 2016, 22:36

Re: Heraldrik Bugged?

Post by Tlocsmokes » 29 Dec 2016, 11:20

I have no heraldry table? how am i supposed to fix this internal error? im so confused.


Hildolf
True Believer
 
Posts: 3
Joined: 15 Jun 2016, 11:15

Re: Heraldrik Bugged?

Post by Hildolf » 29 May 2017, 08:40

I have The same problem but in addition all tabards are in blank without modifications... Any can help me?

Return to General Discussion

cron