Admin Lands how to?

General discussion about Life is Feudal: Your Own, The main section and backbone of the forums.

Gostrydr
 
Posts: 10
Joined: 07 Jan 2016, 04:37

Admin Lands how to?

Post by Gostrydr » 09 Apr 2018, 16:41

I don't know how to set up admin lands. I see the section in the DB but have no idea how it works. I've tried to find something online but have found nothing. Could someone give me a quick explanation how to do it plz?

User avatar
Arrakis
 
Posts: 5304
Joined: 25 Oct 2013, 14:11
Location: Sparksvaard, the middle world; the world of people.

Re: Admin Lands how to?

Post by Arrakis » 10 Apr 2018, 10:35

There are two commands for admin land. One to create, one to delete.

In order to create one, use this command in the console:

    /adminland create geoId1 geoId2
Where geoId1 and geoId2 are two corners of the claim.

To learn the geoId, you need to use this command in the console:

    $TerrainSelection::debug_drawCellInfo = 1;
You can create an infinite number of admin claims. And in order to remove a particular claim, you must stand on it and use this command in the console:

    /adminland delete



Gostrydr
 
Posts: 10
Joined: 07 Jan 2016, 04:37

Re: Admin Lands how to?

Post by Gostrydr » 10 Apr 2018, 20:34

Thank you very much. I did it the hard way and manually pulled geoid data from the db and created adminlands within the db. your way is much easier though. You may want to pin this as this is very useful info.


Kyle.thompson446
 
Posts: 3
Joined: 07 Sep 2018, 05:01

Re: Admin Lands how to?

Post by Kyle.thompson446 » 07 Sep 2018, 05:03

do youadd the geo id after the 1 and 2 or remove them i havent bee able to get it to work for me


KuraiSeraph
 
Posts: 19
Joined: 27 Mar 2017, 12:30

Re: Admin Lands how to?

Post by KuraiSeraph » 14 Sep 2018, 00:36

Open the Console and insert the command $TerrainSelection::debug_drawCellInfo = 1; (u get a green box on the bottem of your screen with numbers)

Stay on the Cell of the first Corner and get the first Number (example 116629449) on the first line. Go to the opposite Corner an get the Number (example 116631500).

This two Numbers are the geoID. So tip in the console: /adminland create 116629449 116631500

Make sure u are in Gamemode.


Kyle.thompson446
 
Posts: 3
Joined: 07 Sep 2018, 05:01

Re: Admin Lands how to?

Post by Kyle.thompson446 » 23 Sep 2018, 13:25

how do we remove the $TerrainSelection::debug_drawCellInfo = 1; when we are finished with it. i put it back in .. nothing. i changed the 1 to a 0.. still on ..

User avatar
Arrakis
 
Posts: 5304
Joined: 25 Oct 2013, 14:11
Location: Sparksvaard, the middle world; the world of people.

Re: Admin Lands how to?

Post by Arrakis » 24 Sep 2018, 16:30

Kyle.thompson446 wrote:how do we remove the $TerrainSelection::debug_drawCellInfo = 1; when we are finished with it. i put it back in .. nothing. i changed the 1 to a 0.. still on ..

You need to relog afterward to make it disappear.



Romans_one16
 
Posts: 3
Joined: 27 Aug 2018, 01:03

Re: Admin Lands how to?

Post by Romans_one16 » 13 Nov 2018, 03:51

Hi all! Probably something I'm getting wrong here, but when I follow the above steps I keep getting an error message in my console saying that the rule set and claim already exist for the geoIDs I'm entering.

Funny thing is, though, this is my first time trying this...

Any suggestions/thoughts?

Many thanks!

User avatar
Arrakis
 
Posts: 5304
Joined: 25 Oct 2013, 14:11
Location: Sparksvaard, the middle world; the world of people.

Re: Admin Lands how to?

Post by Arrakis » 16 Nov 2018, 10:45

Romans_one16 wrote:Hi all! Probably something I'm getting wrong here, but when I follow the above steps I keep getting an error message in my console saying that the rule set and claim already exist for the geoIDs I'm entering.

...

How are you typing the command specifically?



Romans_one16
 
Posts: 3
Joined: 27 Aug 2018, 01:03

Re: Admin Lands how to?

Post by Romans_one16 » 18 Nov 2018, 05:14

Thank you for the quick response! : )

/adminland create 337563530 337637345


Romans_one16
 
Posts: 3
Joined: 27 Aug 2018, 01:03

Re: Admin Lands how to?

Post by Romans_one16 » 21 Nov 2018, 01:09

^Does that look correct to you?

User avatar
Arrakis
 
Posts: 5304
Joined: 25 Oct 2013, 14:11
Location: Sparksvaard, the middle world; the world of people.

Re: Admin Lands how to?

Post by Arrakis » 23 Nov 2018, 16:24

It definietely should work if you provided correct geoid.



BernBliss
 
Posts: 9
Joined: 15 Dec 2017, 10:35

Re: Admin Lands how to?

Post by BernBliss » 03 Jan 2019, 18:45

I get how to do the admin lands thing but where can you actually see the admin lands so have done so you know you are doing it right?

Thanks

User avatar
Arrakis
 
Posts: 5304
Joined: 25 Oct 2013, 14:11
Location: Sparksvaard, the middle world; the world of people.

Re: Admin Lands how to?

Post by Arrakis » 05 Jan 2019, 13:04

Press F4 on the spot. It will be a white claim.



BernBliss
 
Posts: 9
Joined: 15 Dec 2017, 10:35

Re: Admin Lands how to?

Post by BernBliss » 05 Jan 2019, 14:11

I am also confused with which corner is the opposite corner? Diagonally across or which corners do you record?

thanks


BernBliss
 
Posts: 9
Joined: 15 Dec 2017, 10:35

Re: Admin Lands how to?

Post by BernBliss » 09 Jan 2019, 18:48

Please help i am not getting this right! So do you have to put in 4 geoid codes? two corners the the 2 opposite corners?

Thanks

User avatar
Arrakis
 
Posts: 5304
Joined: 25 Oct 2013, 14:11
Location: Sparksvaard, the middle world; the world of people.

Re: Admin Lands how to?

Post by Arrakis » 11 Jan 2019, 10:45

You need to type two geoid coordinates of two opposite corners (diagonally).



Unhappyangel83
 
Posts: 12
Joined: 13 Jul 2018, 10:52

Re: Admin Lands how to?

Post by Unhappyangel83 » 12 Jan 2019, 17:10

Hello,

is it possible to give Adminlands certain permissions for the players ?

I have found a file that seems to contain this or something similar.
\data\admin_lands_abilities.xml

But I have no idea how to handle it.

Thank you for your help.

MfG Michael

User avatar
Arrakis
 
Posts: 5304
Joined: 25 Oct 2013, 14:11
Location: Sparksvaard, the middle world; the world of people.

Re: Admin Lands how to?

Post by Arrakis » 15 Jan 2019, 03:20

Should be able to set adminland custom permission with /claimrule admin command while standing on it. It works basically the same way it does for normal guild and private claim, minus the ranks and standings types since adminland obviously doesn't have neither.


Return to General Discussion

cron